AC pumpa csere, javítás

Az üzemanyagpumpa a karburátoros autókon még egy mechanikusan hajtott szivattyú volt, amely egy membrán mozgatásával juttatta üzemanyaghoz a motort. Azonban a nyolcvanas években teret nyert befecskendezéses rendszerek jóval nagyobb üzemanyagnyomást igényeltek, így a gyártók áttértek a könnyebben vezérelhető, olcsóbban gyártható és hatékonyabb elektromos üzemanyag-szivattyúk alkalmazására. Az elektromos pumpákat vagy a tankon kívül, vagy a tankba szerelve építik az autókba.

Az elektromos üzemanyag-szivattyúk rendszerint vagy az öregedéstől, vagy a tankba jutott szennyeződéstől mennek tönkre. A gyengülő motor nem képes a megfelelő üzemanyag-mennyiség szállítására, így erősen terhelt üzemi állapotban, illetve magas fordulatszámon a motor elerőtlenedik, végül le is állhat. Előfordul olyan helyzet, mikor szennyeződés felszívása miatt a pumpa (és így a motor is) leáll.

A tankon kívül szerelt üzemanyag-szivattyúk további meghibásodási lehetősége az üzemanyag-szivárgás. Ez veszélyes hiba, amely árulkodó is: az autó körül a motor üzemelése közben erős benzinszag érződik. Így könnyű megtalálni a hiba okot, csak követni kell a benzinszagot, majd keresni kell a benzinfolyás nyomot. Ha nem az üzemanyag-vezeték szakadt el, akkor bizony a pumpa a hibás. A kortól, rezonanciától a peremezett pumpavég lazul, illetve előfordulhat, hogy E85 használata kimossa az öreg tömítőanyagot: mindkettő eredménye az erős folyás.

Mikor nem ilyen egyértelműen a pumpa a hiba oka, akkor tesztelnünk kell. A megálló üzemanyagpumpa próbája lehet a csatlakozóinak a polaritáscseréje. Ha gyújtást adva feléled a pumpa, akkor vélhetően szennyeződéstől megszorult (és az ellenkező irányba el tudott indulni, kilökve az akadályt). Használható tovább, de cseréljük ki az üzemanyagszűrőket. A pumpa szállítókapacitása is mérhető, a legegyszerűbb, ha egy lehúzott gumi benzincsőnek megpróbáljuk befogni a végét – gyújtást adva a jó pumpa esetén nem lehet megakadályozni a benzin kijutását (azért ez a teszt gyakorlott szerelőknek ajánlott, és legyen kéznél edény, amibe a kifolyó benzin felfogható).

A elektromos benzinpumpa nem javítható, egybeszerelt alkatrész. Így a cseréjéhez újat vagy másik, üzemképes darabot kell beszerezni. Utángyártott távol-keleti benzinpumpa lényegében bontós áron, tizenezer forintért beszerezhető, a márkás darabok ára 50 000 Ft fölötti. Bármelyiket is választjuk, ügyeljünk a csereszabatosságra!

A pumpa kiszerelését a csatlakozók leszerelésével kezdjük. A tankba szerelt üzemanyagpumpákhoz rendszerint az utastérből férünk hozzá, a hátsó ülés alatti szerelőnyíláson át. Ez a kényelmesebb munka. Nehezebb ügy a külső üzemanyagpumpa, amelyet védett helyekre tesznek a gyártók, némelyhez igen nehéz hozzáférni.

Bontani kell a benzincsöveket, itt legyen kéznél edény, amelybe leereszthető a kifolyó benzin. Majd lazítsuk meg a rögzítőcsavarokat, és szereljük ki a pumpát – a pumpába is sok benzin marad, állítsuk be egy edénybe, hagy folyjék ki. Az új üzemanyagpumpát hasonlítsuk össze a régivel, hogy a csatlakozói, rögzítési pontjai, mérete azonos-e. Ha mindent rendben találunk a szétszereléssel ellentétes sorrendben haladva szereljük be a pumpát.

Fontos részlet, hogy ne nagyon tesztelgessük szárazon a pumpákat, legfeljebb egy pillanatra kapjanak áramot, hogy meggyőződjünk a működőképességről (például bontós darab vásárlásakor). Ha készen vagyunk, indítsuk be a motort és ellenőrizzük a szét- majd összeszerelt benzinvezetékek szárazságát, nehogy szivárgást hagyjunk magunk után.

Az élesen sípoló AC pumpa nagy mértékben befolyásolja a motor működését.

Az AC pumpa az üzemanyag ellátásért felelős. A motortérben az üzemanyag szűrő után, a gyújtáselosztó házán rögzítve található.

 

Működés

A vezérműtengely fordulatszámának megfelelően egy excentrikus tengely működteti a pumpát (11-12). Az AC "lelke" egy gumi membrán, ami előállítja a szükséges vaacumot a pumpa belsejében. Az üzemanyag a szívócsonkon át (4) szerkezet belsejében található finomszűrőn (2) halad át, majd a membrán kinyomja a karburátor irányába a nyomó csoonkon keresztül(1).

Javítás

A karburátor elégtelen tüzelőanyag ellátása az AC hibájára utal.

Leggyakoribb hibalehetőségei:

- Külső és belső fedél közötti tömítetlenség, igy a pumpa fals levegőt szívhat.
- a pumpa belsejében található membrán előregedett és átszakadt, igy az AC "átereszt". Nem szállít benzint a motornak.
Az AC működőképessége ellenőrizhető, ha a csonkokról lekötjük a benzincsöveket, a (8) kézi működtető karral pumpáljuk az AC-t, közben a (4) szívócsonkon ellenőrizzük hogy van-e vácum.

Ha a pumpa áramfelvétele nagyobb, mint az átlagos gyári pumpáké, akkor az elektromos rendszer bővítése legtöbbször szükséges!

Önmagában a nagyobb benzinpumpa nem jelent nagyobb benzinnyomást!

A benzinnyomás a nyomásszabályozótól függ, nem a pumpától!

Csak szakember építheti be!

Garancia csak igazoltan szakszerű beépítés esetén!